Huddinge glöder av eldsjälar

Huddinge kommun uppmärksammar årligen personer och organisationer som har gjort stor skillnad inom kultur- och fritidsområdet. Priserna stora kulturpriset, stora idrottspriset och priserna för ideella insatser för barn och ungdom respektive vuxna delades ut under festliga former på galan ”Huddinge glöder” den 6 december 2012 på Huddinge Konferenscenter, Växthuset.

– Det är tredje året i rad som vi samlas för att fira våra duktiga idrottare, kulturutövare och de som ideellt gör stora insatser för barn eller vuxna. Tillsammans med våra många föreningar firar vi dagen med professionella uppträdanden, mingel och annan underhållning. Kort sagt – Huddinge glöder är alltid en kväll jag ser fram emot, säger Vibeke Bildt, ordförande för Kultur- och fritidsnämnden.

Huddinge kommuns pris för årets ideella insats för barn och ungdom tilldelades Gertie Lux med motiveringen: Ord är makt. Genom lekfullhet och fantasi, har nya förutsättningar skapats för barn och unga att sätta ord på sina tankar och få sina röster hörda.  Att lyckas förmedla sin passion och introducera poesin gör insatsen unik och ovärderlig.

Huddinge kommuns pris för årets ideella insats för vuxna tilldelades Eva Hulten med motiveringen: Genom sitt osjälviska engagemang har de boende fått ett rikt och blommande kulturliv med olika uttryck. För denna strävan som har stärkt identiteten och lett till gemenskap i närområdet råder en stor tacksamhet.

Huddinge kommuns stora idrottspris tilldelades Andreas Lindqvist med motiveringen: Genom sin motiverande och inspirerande ledarinsats i en snabbt växande förening, och för sin enastående förmåga att kombinera idrottsutövande i världsklass med prestigelöst arbete. För modet att satsa egna resurser i en anläggning som möjliggör träning året runt, har en generös atmosfär skapats där unga och gamla, amatörer och proffs kan förenas. 

Huddingekommuns stora kulturpris tilldelades Usha Balasundaram med motiveringen:  Som en av de främsta koreograferna och dansarna inom klassisk indisk dans, har verkat för att föra ut den fantastiska konstformen Bharatanatyam i Huddinge och i Sverige. Detta har gjorts både genom den egna skolan Saraswathy Kalakendra och genom sitt professionella arbete, som alltid innefattar både nyfikenhet och respekt för konsten.Genom en öppenhet för andra konstnärliga influenser och samverkan med andra kulturella former utvecklas konstformen till en samklang av uttryck.

  • Skriv ut
Tack för dina synpunkter!

Det finns inga kommentarer inlagda


Huddinge servicecenterFörstoringsglas med texten Jämför serviceHuddinge 100 000 invånare 2012Bibliotek.huddinge.seKungenskurva.seFlemingsberg.seFacebook.com/huddingekommun