KALI – TIME AND CHANGE 5/2

Kali. Foto: Petter Magnusson.

Foto: Petter Magnusson.

 

Urpremiär – nyskriven svensk musik möter indisk dans

Indien möter Sverige och nyskriven svensk musik möter indisk dans i Länsmusikens nya egna produktion. I centrum står den starka gudinnan Kali med kontrollen och makten att förgöra det onda. Föreställningen tar fasta på hur positiva och kreativa krafter kan förändra samhället och individen.

Det blir ett spännande möte mellan Eva Sidéns vackra musik för blåsare, slagverk och elektronisk bandstämma och den specialskrivna koreografin av Usha Balasundaram som inspirerats både av den klassiska indiska dansen, martial arts och modern dans. Fyra musiker ur Blåsarsymfonikerna medverkar tillsammans med Eva Sidén på piano och Usha Balasundaram samt ytterligare en dansare.

 

Tonsättare Eva Sidén
Koreograf Usha Balasundaram

MEDVERKANDE
Eva Sidén, piano
Per-Markus Heggestad, flöjt
Elin Willert, klarinett
Lena Jakobsson, trombon
Tomaz Nilsson, slagverk
Elektronisk bandstämma: musiker Christer Magnusson
Usha Balasundaram, dans
Archsanaa Krishnapillai/Veena Ragini, dans

 

Eva Sidén
Eva Sidén är tonsättare och konsertpianist med verksamhet såväl i Sverige som internationellt. Hon komponerar både instrumentalmusik och elekroakustisk musik/EAM, och har även gjort konceptuella konsert- och ljudinstallationer till museer, som Moderna Museet Stockholm och till konsthallar. Eva Sidén arbetar ofta i samarbete med andra konstformer som bildkonst, dans/ teater/text, rum/arkitektur. Hon har på senare år komponerat flera uppmärksammade verk/ konsertinstallationer för flygel, ljudobjekt och elektronik som framförts på turnéer och festivaler i exempelvis Frankrike, Tyskland, Argentina, Brasilien samt i hela Norden.

 

Usha Balasundaram
Usha Balasundaram är född i södra Indien och är utbildad vid det berömda dansinstitutet Kalakshetra College of Fine Arts. Hon har varit medlem i den legendariska koreografens Chandralekha’s dansgrupp och gav föreställningar på världens stora scener bl.a. i New York, Los Angeles och Tokyo. Usha Balasundaram kom till Sverige 1997 och har sedan dess arbetat som koreograf och dansare på bl.a. Stockholms Stadsteater, Kulturhuset, en rad festivaler m.m. Hon är också pedagog vid Kulturskolan i Stockholm och Botkyrka och har en egen dansskola i Vårby.

 

 

Kali – Time and Change har urpremiär i Huddinge den 4 februari och på Musikaliska den 5 februari. Föreställningen arrangeras i samarbete med Dans i Stockholms stad och län/Danskonsulenterna. Den har tagits fram med stöd av Statens musikverk, Statens kulturråd och Stockholms stad.

 

Info

Datum: onsdag 5/2,
kl 19.00

Stora salen

Längd: ca 40 minuter utan paus

BILJETTER
Ordinarie: 125 kr
Studerande och pensionär: 75 kr

En serviceavgift på 25 kr tillkommer vid köp i biljettkassan.

Program